Om Linnéas Simskola

Vi har lärt barn simma sedan 1993

Linnéas Simskola har funnits sedan 1993 och är ledande i Sverige inom utveckling av simundervisning för små barn. Varje vecka tar vi emot omkring 700 barn i vår härliga Linnéabassängen i Uppsala (Märstagatan 4). Vi utbildar föräldrar och deras barn i simning enligt en metodik som är framtagen av vår vd Ludmilla Rosengren, grundare av Simskoleförbundet för Baby och Barn, läkare och KBT-terapeut. Sedan 1997 utbildar vi även cirka 100 siminstruktörer per år från olika simskolor i hela Sverige.

Simning och vattensäkerhet

I vår simundervisning ingår vattensäkerhet. Drunkningsolyckor bland barn är vanligast mellan 1 och 5 års ålder. Studier visar att tidig strukturerad simundervisning minskar drunkningsrisken med 88 procent. Simkunnigheten och vattensäkerhetstänkandet är med andra ord centrala för oss, samtidigt som vi vill erbjuda en härlig stund mellan barn och förälder.

Ludmilla Rosengren

Ludmilla Rosengren, läkare och fembarnsmamma, är välkänd som expert på området baby- och småbarnssim både i Sverige och internationellt. Ludmilla startade Linnéas Simskola 1993 för att lära barn simma med strukturerad och professionell undervisning under trivsamma former.  År 1997 grundade hon Simskoleförbundet Baby och Barn som kvalitetssäkrar simskolor för små barn i Sverige. 2011 grundade hon den ideella föreningen Säkrare3 som arbetar drunkningsförebyggande.

Babysimboken

Ludmilla Rosengren har skrivit den enda svenska boken om babysim, Babysimboken. Den är ett oumbärligt verktyg för alla föräldrar som simmar med sina små barn och ingår därför i Linnéas Simskolas simkurser. Babysimboken, som också finns på engelska, används i många simskolor i Sverige och som kurslitteratur i bland annat Sverige, Israel, Australien och USA.