Återsim och extrasim

Information om återsim

Anmälan till återsim kan göras en vecka i förväg. Anmälan görs här på "mina sidor". När du bokat din tid kommer du att få ett bekräftelsemail.
Vi rekommenderar att ni ska ha simmat på minst två ordinarie simtillfällen innan ni bokar in er på återsim för att få ut det bästa av återsimmet.

Vi är tacksamma för att du avbokar så att någon annan kan få möjlighet att simma istället.

 

Återsim kan endast erbjudas på orter där vi hyr bassängen fler dagar än en. Om man varit borta en lektion har man möjlighet att i mån av plats simma igen missade simtillfällen.

  • Observera att man inte har "rätt till" ett visst antal lektioner.
  • Återsim är i första hand för de som varit sjuka.

Grupperna kommer vid återsimlektioner vara mer blandade än i vanliga fall. Vi har en samling och ett avslut och det kommer att finnas möjlighet att diskutera med instruktören om vad man eventuellt har missat.

Tider för återsim varierar mellan kurserna då återsimtiderna läggs på de "tomma" kurstider som blivit. Möjligheterna till återsim kan också variera beroende på vilken ort man simmar på. Fler återsim brukar erbjudas i samband med kursstart när Ankan-deltagarna har sin teori.

Extrasim vid instruktörsutbildning

Eftersom vi sedan 1997 regelbundet håller nationella instruktörsutbildningar finns det möjlighet att vara med på extrasim då man deltar som praktikfamilj. Detta går till på vanligt sätt men det kommer att finnas blivande instruktörer från olika delar av landet, med i och runt om bassängen. 

Som del i utbildningen finns ett moment där grepp och övningar visas på barn i vattnet. Detta är för att vi ska kunna visa på de duktiga barnen vi har i vår verksamhet hur mycket barnen faktiskt kan lära sig och hur man gör detta.

Lektionen är 30 min som vanligt. Barnen är indelade i åldersgrupper som är mer blandade än vanligt. En förälder per barn är välkommen att delta.

Det kan hända att vi går igenom något ni gjort tidigare eller så visas en helt ny övning. Allt på barnets villkor, som vanligt. Om barnet är på humör är det värdefullt för praktikanten om denne får prata med er, hålla i ditt barn och eventuellt prova olika grepp och övningar. Det är dock viktigt att veta att vi inte förväntar oss att du ska göra något som inte känns bra för er. Det krävs inget av er för att ni ska komma dit! Ibland är barnet mammigt, trött eller blygt - och så ser också verkligheten ut för instruktörerna i vattnet!

Extrasimmet brukar vara ett roligt och spännande tillfälle! 

Vilka barn kan extrasimma?

Barn upp till 2 år är mest intressanta eftersom det är de åldrar som utbildningen täcker. Dock kan även äldre vattenvana barn vara intressanta som representanter för hur våra simbarn ser ut när de blivit äldre! Om ni just haft en period då barnet varit osäkert är inte extrasimmet så lämpligt eftersom det är lite rörigare än vanligt vid dessa lektioner.

Vi skickar ut separat information när det kommer extrasim nästa gång.