Våra instruktörer

Alla våra instruktörer har gått Linnéas Simskolas instruktörsutbildning, som är den främsta instruktörsutbildningen inom baby- och småbarnssim i Sverige. Utbildningen är godkänd av Svenska Simskoleförbundet för Baby och Barn och ställer högre krav på deltagarna än vad Svenska Simförbundets och Svenska Livräddarsällskapets utbildningar gör. Våra instruktörer är dessutom minisimutbildade och många har även traditionell simlärarutbildning. Våra instruktörer har ofta pedagogisk utbildning i botten.

Bridget

Jag är född och uppvuxen i USA. Sedan jag var barn har jag älskat att simma. Jag började ta simlektioner när jag var mycket ung. När jag blev lite äldre var jag med i ett simlag där jag tävlade för Branhaven Swim Club. Efter jag slutade tävlingssimma började jag arbeta som siminstruktör och badvakt. Jag lärde barn och vuxna att simma. Jag gillar det mycket, så när jag flyttade till Sverige ville jag forsätta med simundervinsing. Just nu jobbar jag med barn både på land och i vatten och jag studerar. Mitt mål är att en dag bli veterinär och jobba med djur. Jag älskar att jobba med barn och deras föräldrar och ser fram emot att träffa er i simbassängen!

Cecilia

Jag jobbar på Linnéas Simskola i vattnet som siminstruktör och med administration på kontoret. 
Att få stå i vattnet är så häftigt, att få se både barn och förälder utvecklas både enskilt och tillsammans!
Jag har två barn som är födda 2004 och 2005, det var där mitt äventyr i vattnet startade med små barn.

Chatrin

Det är fantastiskt att få vara tillsammans på land, i vattnet och under vattnet med sina barn. Tidigare har jag varit barn- och ungdomsledare i Uppsalaflickorna i 14 år samt gruppträningsinstruktör på Kraftkällan i tre år. Min andra arbetstid är jag på en intensivvårdsavdelning på Akademiska Sjukhuset. Till sist, inga frågor är dumma. Vi tycker det är viktigt att ni föräldrar förstår övningarna och deras syften. Glöm inte att vi instruktörer finns till för er!

Ditka

Jag är född och uppväxt vid Adriatiska havet och det bästa jag visste när jag var barn var att åka till havet och simma hela dagen. Den kärleken har bara blivit större och större med åren. Älskar fortfarande att simma och dyka i Adriatiska havet. Förutom att arbeta som siminstruktör på Linnéas simskola så arbetar jag som ämneslärare sedan flera år tillbaka. Dans har också en stor plats i mitt hjärta. När jag inte är i vattnet eller i klassrummet så arbetar jag som danslärare och lär barn att dansa. Att jobba med barn är absolut det roligaste som finns. Vi ses i vattnet!

Emelie

Jag har alltid varit en glad tjej som trivs i vattnet. I vattnet använder vi muskler som vi sällan använder på land och simning är en sak du har nytta av hela livet. För att inte tala om vilken njutning det är att komma ner i det varma vattnet! På min andra arbetstid är jag lärare. På Linnéas Simskola får jag möjlighet att arbeta med barn vilket är det jag vill göra resten av livet, och samtidigt får jag ta del av barnens utveckling i vattnet vilket jag tycker är superkul!

Emma

När jag var ganska liten var jag nära att drunkna på grund av att jag blev nedtryckt under vatten av ett annat barn som inte kunde simma. Det tog lång tid innan en annan vuxen upptäckte detta. Därför har det varit otroligt viktigt för mig att mina barn lär sig simma tidigt. Att jobba på Linnéas simskola och se barn utvecklas från plaskande bebisar till superduktiga simmare är helt fantastiskt. Jag blir lika imponerad varje vecka i vattnet. Det är även underbart och roligt att se den glädje och stolthet som föräldrarna utstrålar i vattnet tillsammans med sina barn.

Emma

Jag heter Emma och kommer ursprungligen från Västerås. Jag är uppvuxen i en ganska stor familj som äldst i syskonskaran. Att kunna påverka och göra skillnad och då speciellt för andra människor är något som jag alltid har brunnit för. Det är även delvis därför som jag valt att utbilda mig till grundskolelärare, men även pågrund utav den glädje och energi jag tycker det ger att arbeta med barn. Att jag nu även få hoppa ner i vattnet bland er glada barn och föräldrar fyller mig med en enorm glädje som jag hoppas på att jag kan förmedla tillbaka till er. Jag ser verkligen fram emot att få vara med på er resa och utveckling i vattnet.

Evelina

Jag föddes i Motala år 1991 och där växte jag upp innan jag flyttade till Skåne för att gå gymnasiet. Till Uppsala flyttade jag för att studera till veterinär, men insåg att jobba med människor lockade mer, varpå jag nu studerar till läkare.

Jobba med barn är fantastiskt utmanade och roligt! Att se barnens glädje och utveckling ger så mycket tillbaka!

Jag ser fram emot att träffa alla föräldrar och barn i vattnet!

Hanna

Jag heter Hanna och bor i en liten stuga utanför Uppsala med mina 3 hundar. Jag har alltid brunnit för att jobba med utveckling av  människor i alla åldrar. Sedan tidiga år har jag stor vana att stå och leda grupper, men då som hundinstruktör. På senare år har jag arbetat med barngrupper. Ledarskap handlar för mig mycket om förtroende, förståelse och fantasi.

Att jobba med barn, som lärare och instruktör är för mig det absolut roligaste som jag har gjort. Att se glädjen i ögonen, den positiva energin och den stora utvecklingspotential som alla besitter, är för mig  drivkraften att jobba med det här.
Simskolan stärker ofta bandet mellan barnet och föräldrarna. Den tiden man lägger ner i vattnet kommer tillbaka i framtiden både genom en fin kontakt och ökad vattensäkerhet!

Ingen instruktör

Den här tiden har vi ingen instruktör i vattnet. 

Jenny

Jag har alltid älskat att vara i vattnet. Som liten fick jag alltid höra att jag var ett litet blötdjur. Och kom aldrig upp ur vattnet försens jag var blå om läpparna.
Att ha en mamma som är utbildad babysiminstruktör gjorde att det kändes naturligt för mig att välja samma yrke. Jag brinner för att undervisa och lära barn nya saker och tycker det är helt fantastiskt att se små barn lära sig att simma. Jag blir lika fascinerad varje gång.
När jag inte står i vattnet och undervisar arbetar jag som låg och mellanstadielärare på en skola här i Uppsala. Jag är även mamma till två glada killar som liksom sin mamma älskar att vara i vattet.

 

Johanna H

Jag är född i Skellefteå, en stad i Västerbotten. Det var den kallaste vintern på flera år där uppe och mina nyinflyttade föräldrar som ursprungligen kommer från Malmö var inte vana vid en så kall vinter. Min pappa hade hört talas om "ljuset", att när man skulle se ljuset på vårkanten och sommaren så ville man inte flytta. Så han väntade på att det skulle komma och det gjorde det! Jag är utbildad badmästare och har jobbat som simlärare för barn i åldrarna 5-12 år samt för vuxna. Nu jobbar jag med barn från 3 mån upp till nio år. Simma lugnt!

Johanna P

Jag har stor respekt för vatten, vilket ibland har hindrat mig från att utnyttja vattnet till dess fulla potensial. Nu när jag har den fantastiska möjligheten att få lära barn att simma, så har denna respekt även utvecklats till glädje och fascination över möjligheterna som finns. Att få se vilka underverk vattnet kan göra för kropp och själ är verkligen enormt tillfredsställande.

Josefine

Havet har alltid lockat mig. Jag är dykare och surfare och spenderar så mycket tid det går under vågorna eller på dem. Dessa intressen har skapat en djup kärlek och respekt för vatten hos mig. Simning kan vara en stor källa till glädje och äventyr- det är fantastiskt att få vara med och se barn upptäcka vattenmiljön och bli allt tryggare i den. Jag har tidigare jobbat som simlärare och som au pair på Nya Zeeland. Att kunna simma är inte bara en viktigt färdighet utan också underbart roligt och jag ser fram emot att möta er i bassängen!

Julie L

Yoga

Linda

Jag är född och uppvuxen i Hudiksvall dit jag ofta åker för att umgås med mina sju syskonbarn och tre kusinbarn. Jag har tidigare jobbat med barn på förskola och som au pair och har alltid tyckt om att ha barn omkring mig. Som person är jag social och väldigt engagerad i saker jag gör, jag gillar fart och fläkt. När jag växte upp åkte jag och min familj och badade varje lördag och jag tror att det är det som fått mig att älska vatten. Att jobba på Linneas Simskola och få se hur ett barn utvecklas, och efter en tid lär sig att simma är helt fantastiskt! Att vara i vattnet är väldigt speciellt, man känner att man kan koppla bort vardagstressen för en stund och vara närvarande tillsammans i vattnet. Interaktionen mellan barn och föräldrar, den positiva energin och glimten i ögonen hos de härliga barnen får mig varje vecka att längta till nästa simtillfälle.

Jag ser fram emot att få vara med på ert vattenäventyr, vi ses i bassängen!

Linnea F

Jag har alltid älskat både vatten och barn och att arbeta som simlärare känns som den perfekta kombinationen. Jag lär mig mycket själv genom att se hur barnen utvecklas och beter sig i vattnet. Det tilltalar mig också att arbeta förbyggande så att barn som eventuellt råkar ut för en olycka kan rädda sig själva. Det finns så mycket att vinna för både föräldrar och barn på att simma tillsammans och det är superkul att få vara med om den resa som ni gör och kommer göra här på simskolan. 

Linnéa S

Att vara siminstruktör känns helt rätt för mig då jag älskar vatten och brinner för barns utveckling! När jag inte är i bassängen arbetar jag som lärare på en lågstadieskola. Att lära sitt barn att vistas i vattnet på ett tryggt sätt är inte bara fantastiskt mysigt och roligt utan också livräddande! Jag är så glad att jag får vara delaktig i er simutveckling. 

Vi ses i bassängen! 

Linnea W

Jag är en glad person som trivs som fisken i vattnet! Har alltid gillat att vara i vatten; både i badkaret hemma som liten och sen på simskolan under skolåren. Utöver tävlingssimmare har jag även varit tävlingsfunktionär. Utöver min kärlek till simning tycker jag mycket om djur (främst hundar), resor, musik och curling. 

Som siminstruktör vill jag förmedla både glädje och trygghet. Mina simmare är inte bara mina simbarn - de är mina simkompisar. Jag tycker det är så otroligt kul att se barnens utveckling i vattnet tillsammans med er föräldrar. Vi ses i bassängen!

Mikaela

Jag är född och uppvuxen i Uppsala. Jag har under större delen utav mitt liv jobbat inom sjukvård men efter mammaledigheten kände jag att det var dags för mig att prova på något nytt.

Jag håller på att utbildar mig till farmaceut och på fritiden umgås jag helst med familjen och vänner.

Min första kontakt med Linneas simskola var i egenskap utav förälder och jag kände direkt att det var något som verkligen fascinerade mig. Att å känna en miljard olika känslor under dessa 30 minuter i vattnet och se sitt barn utvecklas och ha roligt är för mig en riktigt härlig känsla. Jag vill tro att jag kan ha nytta utav mina erfarenheter som förälder med er i vattnet och jag ser verkligen fram emot att få en del utav ert spännande vattenäventyr.

Moa

Vatten har alltid varit en stor passion för mig eftersom det var runt det jag växte upp. Varje sommar bodde jag på familjens båt där jag lärde mig att simma och respektera vattnet. Jag har följt flera av mina yngre kusiner när de utvecklats runt och i vattnet, vilket har varit helt fantastiskt. Barn lär sig så snabbt och det är lika häftigt varje gång att se utvecklingen. När det sedan är dags att komma under vattnet öppnas en helt ny värld.  Förutom att bada och simma så har jag dykcertifikat och har bl.a. varit ner till 30 meter i det stora Barriärrevet, Australien. Vi ses i bassängen.

Monika

Jag bor och är verksam i Västerås. 2017 avslutade jag min yrkeskarriär efter ett långt arbetsliv som chef inom företagshälsa.  Sedan mars 2018 arbetar jag på Linneas simskola. Här jag får uppleva en spännande värld genom alla glada simmande barn, föräldrar och duktiga kollegor som jag träffar i bassängen. Att se barn lära sig simma och ha kul i vattnet – det är ren glädje!

Nadia

Jag anser att det är av stor vikt att arbeta hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande med våra barn och ungdomar. Det är otroligt givande och roligt att veta att jag bidrar med det i mitt arbete på Linnéas simskola. Vi lär barnen simma och att bli vattensäkrare. På min andra tid studerar jag och arbetar med ensamkommande barn samt barn med olika diagnoser. Dessa erfarenheter har stärkt mitt val att utbilda mig inom området, och att arbeta med barn. Jag ser fram emot att träffa er, både föräldrar och barn i vattnet, så att vi kan utveckla simningen tillsammans.

Rebecca

Mitt intresse för barn har funnits sedan mina skolår då jag praktiserade mycket på förskolor, dagis och skolor. Jag har arbetat med människor som vårdbiträde och inom barnomsorgen. Jag har haft möjligheten att arbeta som siminstruktör i många år och det känns helt underbart! Jag har minst lika kul som er i vattnet. När jag inte är i vattnet som simsinstruktör jobbar jag heltid på en butik.

Stina

Jag har alltid älskat att vara i och runt vatten och fyller gärna min fritid med bad, fiske och segling. Jag har en stor släkt som jag står väldigt nära, och har genom hela mitt liv varit runt barn. Utöver att regelbundet träffa mina småsyskon och kusiner extraknäcker jag som barnvakt. Att ha möjligheten att vara delaktig när barnen lär sig att simma är oerhört givande, och att följa barnens (och föräldrarnas) utveckling i vattnet är helt fantastiskt!

Zofie

Min relation till vatten började då min vattenrädda mor tog mig till baby-simmet för att hon inte ville att jag skulle bli vattenrädd då jag växte upp. Efter detta har jag älskat att vara i vattten. Jag har dessutom bott lägligt nära havet och stora sjöar under min uppväxt. Så både respekt för öppna hav och den fantastiska känslan av att bli uppburen av det har präntats in. 

Nu har jag valt att arbeta som sjukgymnast och då har jag fått lära mig vilka fantastiska egenskaper vattnet också har i tränings och rehabiliteringssyfte. Många som har svårt att röra sig på land rör sig oftast obehindrat i vatten och kan träna på saker som inte går att träna på land.

Så det känns underbart att få lov att följa er på er "vattenresa" och jag hoppas att ni vill följa med på min.