Våra instruktörer

Alla våra instruktörer har gått Linnéas Simskolas instruktörsutbildning, som är den främsta instruktörsutbildningen inom baby- och småbarnssim i Sverige. Utbildningen är godkänd av Svenska Simskoleförbundet för Baby och Barn och ställer högre krav på deltagarna än vad Svenska Simförbundets och Svenska Livräddarsällskapets utbildningar gör. Våra instruktörer är dessutom minisimutbildade och många har även traditionell simlärarutbildning. Våra instruktörer har ofta pedagogisk utbildning i botten.

Bridget

Jag är född och uppvuxen i USA. Sedan jag var barn har jag älskat att simma. Jag började ta simlektioner när jag var mycket ung. När jag blev lite äldre var jag med i ett simlag där jag tävlade för Branhaven Swim Club. Efter jag slutade tävlingssimma började jag arbeta som siminstruktör och badvakt.

Cecilia T

”Jag jobbar på Linnéas Simskola i både vattnet som siminstruktör och även med det administrativa. 
Att få stå i vattnet är så häftigt, att få se både barn och förälder utvecklas både enskilt och tillsammans!
Jag har två barn som är födda 2004 och 2005, det var där mitt äventyr i vattnet startade med små barn.

Chatrin G

”Det är fantastiskt att få vara tillsammans på land, i vattnet och under vattnet med sina barn. Tidigare har jag varit barn- och ungdomsledare i Uppsalaflickorna i 14 år samt gruppträningsinstruktör på Kraftkällan i tre år. Men just nu är jag bara babysiminstruktör, vilket är jättekul. När jag inte är mammaledig arbetar jag på en intensivvårdsavdelning på Akademiska Sjukhuset. Till sist, inga frågor är dumma.

Ditka B

Jag är född och uppväxt vid Adriatiska havet och det bästa jag visste när jag var barn var att åka till havet och simma hela dagen. Den kärleken har bara blivit större och större med åren. Älskar fortfarande att simma och dyka i Adriatiska havet. Förutom att arbeta som siminstruktör på Linnéas simskola så arbetar jag som ämneslärare och mentor på Engelskaskolan i Eskilstuna. Jag har arbetat som lärare i snart 12 år. Dans har också en stor plats i mitt hjärta.

Elin F

När jag var fyra år gammal lärde min pappa mig att simma, det är ett av mina finaste barndomsminnen. Jag älskar vatten och att simma, mycket för att han lärde mig både respekt och glädje till vatten. Ända sedan jag gick ut gymnasiet har jag arbetat med barn och ungdomar, inom lägerverksamhet, LSS-verksamhet och som lärare. I mötet med andra människor utvecklas och växer vi som individer. Vattnet är en härlig och stimulerande miljö för såväl barn som vuxna.

Emelie F

”Jag har alltid varit en glad tjej som trivs i vattnet. I vattnet använder vi muskler som vi sällan använder på land och simning är en sak du har nytta av hela livet. För att inte tala om vilken njutning det är att komma ner i det varma vattnet! På Linnéas Simskola får jag möjlighet att arbeta med barn vilket är det jag vill göra resten av livet, och samtidigt får jag ta del av barnens utveckling i vattnet vilket jag tycker är superkul!”

Emma J

Jag heter Emma och kommer ursprungligen från Västerås. Jag är uppvuxen i en ganska stor familj som äldst i syskonskaran. Att kunna påverka och göra skillnad och då speciellt för andra människor är något som jag alltid har brunnit för. Det är även delvis därför som jag valt att utbilda mig till grundskolelärare, men även pågrund utav den glädje och energi jag tycker det ger att arbeta med barn.

Emma P

”När jag var ganska liten var jag nära att drunkna på grund av att jag blev nedtryckt under vatten av ett annat barn som inte kunde simma. Det tog lång tid innan en annan vuxen upptäckte detta. Därför har det varit otroligt viktigt för mig att min dotter lär sig simma tidigt. Att jobba på Linnéas simskola och se barn utvecklas från plaskande bebisar till superduktiga simmare är helt fantastiskt. Jag blir lika imponerad varje vecka i vattnet.

Evelina S

Jag föddes i Motala år 1991 och där växte jag upp innan jag flyttade till Skåne för att gå gymnasiet. Till Uppsala flyttade jag för att studera till veterinär, men insåg att jobba med människor lockade mer, varpå jag nu studerar till läkare.

Jobba med barn är fantastiskt utmanade och roligt! Att se barnens glädje och utveckling ger så mycket tillbaka!

Jag ser fram emot att träffa alla föräldrar och barn i vattnet!

Hanna E

Jag heter Hanna och bor i en liten stuga utanför Uppsala med mina 3 hundar. Jag har alltid brunnit för att jobba med utveckling av  människor i alla åldrar. Sedan tidiga år har jag stor vana att stå och leda grupper, men då som hundinstruktör. På senare år har jag arbetat med barngrupper. Ledarskap handlar för mig mycket om förtroende, förståelse och fantasi.

Johanna H

Jag är född i Skellefteå, en stad i Västerbotten. Det var den kallaste vintern på flera år där uppe och mina nyinflyttade föräldrar som ursprungligen kommer från Malmö var inte vana vid en så kall vinter. Min pappa hade hört talas om "ljuset", att när man skulle se ljuset på vårkanten och sommaren så ville man inte flytta. Så han väntade på att det skulle komma och det gjorde det!

Johanna P

”Jag har en stor respekt för vatten, vilket ibland kan ha hindrat mig från att utnyttja vattnet till dess fulla kapacitet men, nu när jag fått den fantastiska möjligheten att få lära barn att simma, så har denna respekt även utvecklats till glädje och fascination. Att få se vilka underverk vattnet kan göra för kropp och själ är verkligen enormt tillfredsställande.”

Josefine P

Havet har alltid lockat mig. Jag är dykare och surfare och spenderar så mycket tid det går under vågorna eller på dem. Dessa intressen har skapat en djup kärlek och respekt för vatten hos mig. Simning kan vara en stor källa till glädje och äventyr- det är fantastiskt att få vara med och se barn upptäcka vattenmiljön och bli allt tryggare i den. Jag har tidigare jobbat som simlärare och som au pair på Nya Zeeland.

Linda D

Jag är född och uppvuxen i Hudiksvall dit jag ofta åker för att umgås med mina sju syskonbarn och tre kusinbarn. Jag har tidigare jobbat med barn på förskola och som au pair och har alltid tyckt om att ha barn omkring mig. Som person är jag social och väldigt engagerad i saker jag gör, jag gillar fart och fläkt. När jag växte upp åkte jag och min familj och badade varje lördag och jag tror att det är det som fått mig att älska vatten.

Linnea F

Jag har alltid älskat både vatten och barn och att arbeta som simlärare känns som den perfekta kombinationen. Jag lär mig mycket själv genom att se hur barnen utvecklas och beter sig i vattnet. Det tilltalar mig också att arbeta förbyggande så att barn som eventuellt råkar ut för en olycka kan rädda sig själva.

Linnéa S

Att vara siminstruktör känns helt rätt för mig då jag älskar vatten och brinner för barns utveckling! När jag inte är i bassängen arbetar jag som lärare på en lågstadieskola. Att lära sitt barn att vistas i vattnet på ett tryggt sätt är inte bara fantastiskt mysigt och roligt utan också livräddande! Jag är så glad att jag får vara delaktig i er simutveckling. 

Vi ses i bassängen! 

Linnea W

Jag är en glad person som trivs som fisken i vattnet! Har alltid gillat att vara i vatten; både i badkaret hemma som liten och sen på simskolan under skolåren. Utöver tävlingssimmare har jag även varit tävlingsfunktionär. Utöver min kärlek till simning tycker jag mycket om djur (främst hundar), resor, musik och curling. 

Mikaela E

Jag är född och uppvuxen i Uppsala. Jag har under större delen utav mitt liv jobbat inom sjukvård men efter mammaledigheten kände jag att det var dags för mig att prova på något nytt.

Jag håller på att utbildar mig till farmaceut och på fritiden umgås jag helst med familjen och vänner.

Mikaela P

Jag har alltid tyckt om att ha barn runt omkring mig, från småsyskon och barnvaktsjobb till att göra psykologpraktik inom elevhälsan på olika skolor. Jag tycker att barn är så spännande eftersom deras utveckling aldrig står stilla. De är experter på att lära sig, anpassa sig och ta in det som händer runt omkring dem. Samtidigt kan jag som vuxen lära mig otroligt mycket i samspelet med barnen.

Nadia E

Jag anser att det är av stor vikt att arbeta hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande med våra barn och ungdomar. Det är otroligt givande och roligt att veta att jag bidrar med det i mitt arbete på Linnéas simskola. Vi lär barnen simma och att bli vattensäkrare. På min andra tid studerar jag och arbetar med ensamkommande barn samt barn med olika diagnoser. Dessa erfarenheter har stärkt mitt val att utbilda mig inom området, och att arbeta med barn.

Rebecca L V

”Mitt intresse för barn har funnits sedan mina skolår då jag praktiserade mycket på förskolor, dagis och skolor. Att nu äntligen få möjligheten att få vara babysimsinstruktör känns helt underbart! Jag kommer nog ha minst lika kul som er i vattnet. När jag inte är i vattnet som babysimsinstruktör jobbar jag som vårdbiträde på ett äldreboende och som barnskötare på en förskola.”

Stina F

Jag har alltid älskat att vara i och runt vatten och fyller gärna min fritid med bad, fiske och segling. Jag har en stor släkt som jag står väldigt nära, och har genom hela mitt liv varit runt barn. Utöver att regelbundet träffa mina småsyskon och kusiner extraknäcker jag som barnvakt. Att ha möjligheten att vara delaktig när barnen lär sig att simma är oerhört givande, och att följa barnens (och föräldrarnas) utveckling i vattnet är helt fantastiskt!

Zofie S

Min relation till vatten började då min vattenrädda mor tog mig till baby-simmet för att hon inte ville att jag skulle bli vattenrädd då jag växte upp. Efter detta har jag älskat att vara i vattten. Jag har dessutom bott lägligt nära havet och stora sjöar under min uppväxt. Så både respekt för öppna hav och den fantastiska känslan av att bli uppburen av det har präntats in.