Villkor för att simma hos oss

När kan vi simma?

Barnet skall vara minst 3 mån och högst ca 10 år för att få börja i Linnéas Simskola. 

Nybörjarnivåerna heter Anka, Rocka, Krabba och Grodyngel beroende på barnets ålder.

Barn som har simmat hos oss tidigare eller i någon annan simskola är välkomna in på den nivå som passar barnet kunskapsmässigt.

Barnet skall vara friskt vid simlektionen. Feber, öppet sår, diarré, ögoninflammation eller allmänt hängig är anledningar att stanna hemma. Vid osäkerhet ring eller maila och fråga oss. Frånvaro behöver ej meddelas eftersom instruktören för närvaro vid bassängen.

Om barnet har någon kronisk sjukdom eller funktionsnedsättning ska barnets läkare vara tillfrågad och vi är tacksamma för att ni informerar oss i inskrivningsformuläret så att vi kan anpassa undervisningen efter ert barn.

Barnet skall ha en speciell simbyxa som håller tätt, ingen blöja. Möjlighet att köpa byxa finns på linneashopen.se. Detta gäller för barn som ännu inte är torra på dagen. Om avföring skulle komma ut i vattnet måste verksamheten avbrytas för resten av dagen. 

Lektionen

De övningar vi gör i vattnet har ett syfte och det är vår starka intention att syftet ska framgå tydligt. Vi uppskattar om du frågar om det är något som vi inte varit tillräckligt tydliga med.

Upp till och med nivå Sjöhäst kan två föräldrar vara med i vattnet. Från och med Blåsfisk är en förälder med i vattnet. När barnet är simkunnigt så att det klarar sig självt i vattnet samt klarar av att lyssna på instruktioner kan föräldern fasas ut. Detta görs i samråd med instruktören.

Den som simmar med barnet måste vara tillräckligt lång och mogen så att den kan räknas som lika trygg och säker som en förälder.

Tänk på att inte störa den lektion som pågår och prata tyst om du står och väntar vid bassängen på din tur. Det är inte heller tillåtet att sitta i trappan eller på kanten med fötterna ned i bassängen under någon annans lektion.

Anhöriga och vänner får vara med och titta, men då utan att störa undervisningen.

Vi vill inte att man äter, snusar, luktar rök eller tuggar tuggummi i bassängen. 

Kursstart

Första lektionen i nybörjarkursen Ankan är en teorilektion som tar ca 1 timme. Då träffas alla deltagare i gruppen och ni får veta allt ni behöver inför starten inklusive Babysimboken. Vid detta tillfälle finns även möjlighet att köpa simbyxor. Tiden för teorilektionen kan komma att skilja sig från er simtid. 

Vid första lektionen i övriga kurser har man en samling på land innan man går ned i vattnet.

Information om aktuella kursdatum, eventuella uppehåll samt övrig kursinformation och nyheter finns på "mina sidor".

Betalning

Betalning sker direkt på "Mina sidor".

Du kan välja kortbetalning, swish eller faktura samt delbetalning. 

Vi använder oss av NETS (motsvarar KLARNA) och du kan se din betalning via MY AFTERPAY.

Syskonrabatt 500 kr erhålls för barn nr 2, 3 osv

Återanmälan

Du som simmar hos oss i en ordinarie simkurs har alltid möjlighet att återanmäla dig till den tiden igen innan kursschemat görs om. Detta måste ske före ett visst återanmälningsdatum. Efter detta datum tas de som inte återanmält sig genom att klicka på återanmälningsknappen, bort. Kursschemat omorganiseras enligt önskemål om byten m.m. Därefter inbjuds de från intresselistan att välja tider. 

Hygien

Hygienen är central för att vattnet ska hålla högsta kvalitet och att halten klorgaser minimeras. Både barn och vuxna ska duscha och tvätta sig ordentligt, även håret, före bad.

Barn under ett år får dispens från duschning de första lektionerna under första kursen för att det ska vänja sig vid miljön. Om barnet är för trött för att duscha direkt efter lektionen, kan ni skölja av barnet hemma. 

Från och med nivå Blåsfisk är endast en förälder per barn tillåten oavsett bassäng.

Simtiden är 30 minuter, men gå ur vattnet tidigare om barnet har tröttnat. Pressa inte barnet att vara i längre än vad det orkar. Det är bättre att avsluta medan barnet fortfarande är på gott humör.

Linnéas Simskola ansvarar ej för värdesaker eller kvarglömda saker. Vid bassängen finns en låda där vi lägger saker som ni glömmer kvar.

Säkerhet

Barnet är olycksfallsförsäkrat via Länsförsäkringar under simlektionen samt till och från bassängen.

Det är föräldern som alltid ansvar för sitt barn vid och i vattnet. 

Vi rekommenderar alla föräldrar att lära sig hjärtlungräddning.

Oavsett hur vattenvant ett barn är ska det alltid övervakas i och vid vatten. Lämna det aldrig obevakat i närheten av vatten. 

Frånvaro och återsim

När du bokat en plats hos oss är den bindande. Kursavgiften återbetalas inte vid frånvaro.

I mån av ledig tid vårt schema finns viss möjlighet att återsimma missade simtider i samband med varje ny kursstart samt vid andra återsimtider. Anmälan och avanmälan till återsim görs via "Mina sidor".

Ångerrätt

Avbokning kan ske med full återbetalning upp till 14 dagar före första kurstillfället. Avbokning efter detta återbetalas ej. 

Detta pga av att vi planerar schemat i god tid och är beroende av att fylla kursplatserna. 

Distansavtalslagen undantar:

  • Fritidsaktiviteter som utförs på en bestämd dag eller under en begränsad tidsperiod, till exempel kulturevent eller fotbollsmatcher.

 

Personuppgifter

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i GDPR (General Data Protection Regulation). Vi ingår endast avtal med personer som fyllt 18 år. Vi är ansvariga för de personuppgifter som lämnas till oss. Uppgifterna används enbart för att kunna behålla vår kundrelation och för våra egna marknadsföringsändamål. Vi lämnar inte ut personuppgifter till andra företag eller föreningar. Vill du göra någon ändring av uppgifterna eller bli borttagen ur registret, kontakta oss. Du har rätt att begära ett registerutdrag om du önskar se vilka uppgifter vi har om dig.