Gravidsim och postpartumsim

Nu välkomnar vi gravida kvinnor och kvinnor som har gått igenom en förlossning att komma och simma i vår fantastiska bassäng. 

Att röra på sig under och efter en graviditet är viktigt men det kan kännas svårt när kroppen börjat bli större och tyngre eller gått igenom en förlossning. Att vara i vatten ger en skön avlastning och vattnets motstånd uppmuntrar mjuka rörelser. Både simning och vattenträning rekommenderas av barnmorskor som bra former av träning under graviditeten. 

För att komma och simma postpartum så rekommenderar vi att ni väntar till 6-8 veckor efter förlossningen och att ni har varit på efterkontroll hos barnmorska. 

Vår bassäng

Vår bassäng är 12x6m och 130cm djup. Vattentemperaturen är 34-35°C. Vi är mycket noga med vår vattenkvalité och har stränga duschkrav på alla som simmar hos oss. Detta gör att vi kan använda mindre mängd klor än de flesta simanläggningar, eftersom det är smuts som leder till ökat klorbehov.

Hur fungerar det?

 • Gravid- och postpartumsim hos oss är 60 minuter i vattnet utan instruktör. Vi dämpar belysningen i bassänghallen och sätter på musik. Om ni vill så får ni gärna använda vårt material som är olika former av flythjälpmedel och vattenträningsredskap.
   
 • Innan man kliver ner i bassängen så måste man duscha noga. Man tvättar kroppen med tvål och håret med schampo, därefter tar man på sig rena badkläder. 
   
 • Vi har max 6 kvinnor i vattnet på ett gravid- och postpartumsimtillfälle.
   
 • Bokning görs här. Du kan boka ett eller flera tillfällen. När du bokar in dig så får du skapa ett användarkonto hos oss. 
   
 • Avbokning görs 12h före tillfället genom att mejla till info@linneassimskola.se
Gravid kvinna simmar