Babysim-skola (3 mån-2 år)

Att börja simma tidigt med sitt barn ger både dig och barnet en fantastisk start i livet. Att få ett naturligt förhållningssätt till vatten är underbart. Ni njuter, ni utvecklas och ni lär er vattensäkerhetsövningar. 

Nybörjarkursen Ankan

I nybörjarkursen Ankan är det första kurstillfället teoretiskt ca en timme och de övriga lektionerna är 30 min i vattnet. Vid detta tillfälle får ni veta allt ni behöver veta innan ni går ned i vattnet. Teorilektionen kan vara en annan dag och tid än den som övriga lektioner är.

Barnet ska ha en babysimbyxa på sig i vattnet, ingen blöja. De kan köpas via linneashopen.se

I Ankan-kursen ingår Babysimboken som vår grundare Ludmilla Rosengren har skrivit. 

Under den första kursen får ni lära er grunderna och känna er trygga i vattnet med ert barn.

Efter nybörjarkursen börjar det riktiga vattenäventyret och det finns hela tiden nya nivåer för er att simma på.

Fortsättningskurser

Vi har hela tiden nya kurser för ditt barn alltefter att det blir äldre och får mer kunskaper. Efter nybörjarkursen Ankan kommer Sjöstjärna, Pingvin, Sjöhäst och Blåsfisk. Man kan gå samma nivå flera kurser och byter nivå när man uppnått färdigheterna för den nivån. 

Under de två första åren arbetar vi med övningarna som du kan läsa om i Babysimboken. Vi utgår från "den röda tråden" dvs övningar som gör att barnet kan rädda sig självt om de hamnar i vattnet ofrivilligt. Till detta gör vi övningar som stimulerar barnets utveckling på många sätt. Barnet börjar med att simma med huvudet under vattnet och lär sig att hämta luft, simmar längre sträckor, mer självständigt och längre tid. 

Alla övningar ska göras på barnets villkor med glädje och trygghet i fokus.