Vattenträning för vuxna

Välkomna till vår fina bassäng på Märstagatan 4 för att vara med på vattenträning!
Vår bassäng är 12x6 meter, 130 cm djup och håller ca 33-34 grader.

Vi har vattenträning som passar alla då du alltid kan anpassa motstånd själv i vattnet. Varje tillfälle är ca 45-50 minuter.
Vi har upp till 20 platser i varje grupp.

Vattenträning - medel: Där jobbar vi blandat jobbigt och lättare om vartannat.

Vattenträning - puls: Där jobbar vi med intervallträning, vi har ca 8-9 övningar där vi gör varje övning i 45 sekunder innan 15 sekunders vila och sedan blir det övning två osv. Vi kör här tre varv vid varje tillfälle. Här jobbar vi mer med hög puls och mjölksyra, alla anpassar efter sin egen förmåga.

Hos oss duschar alla ordentligt innan de går ned i bassängen, även håret. Du kan även använda badmössa men då ska den vara åtsittande så inte håret blir blött.

Redan kund?

Logga in
Klicka på pilen vid respektive nivå för att se nivådetaljer
Vattenträning - Medel
Förkunskaper:

Vara trygg i 130 cm djupt vatten

Mål:

Vi tränar i ca 45-50 minuter i vattnet, gruppen leds av en instruktör som står på kanten och visar koreagrafi som vi gör tillsammans.
Vi varvar lite tuffare övningar och rörlighetsövningar. Du anpassar efter din egen förmåga.

Vattenträning - Puls
Förkunskaper:

Vara trygg i vatten på 130 cm djup

Mål:

Vi tränar tillsammans i ca 45-50 minuter.

En instruktör står på kanten och visar övningar. I vattengymnastik - puls så byts övningarna ut med några veckors mellanrum. Här arbetar vi i intervaller, en övningar i 45 sekunder sedan 15 sekunders vila innan nästa övning startar i 45 sekunder. 
Vi har ca 8-9 olika övningar varje vecka och dessa gör vi i tre varv. Här har du möjlighet att få både hög puls och mjölksyra. Alla kan vara med efter egen förmåga.