Vad roligt att ni är intresserade av att börja simma hos oss!

Lära för livet

Att börja simma hos oss oavsett hur gammalt ditt barn är, är ett beslut du inte kommer att ångra! Vi hoppas att du och ditt barn ska trivas och vilja fortsätta simma länge eftersom vi har nya nivåer för barnet allt eftersom det får nya kunskaper. 

Hos oss sker undervisningen i små grupper i personlig atmosfär med professionella siminstruktörer. Vi erbjuder kunskapsbaserad undervisning, så att ditt barn får öva på det som det behöver.

Målet med vår verksamhet är att lära barn simma och att träna på simning utifrån den nivå barnet befinner sig på. Genom att simma i vår verksamhet kan barnet även utvecklas motoriskt, socialt och intellektuellt. Barnet kan röra sig på ett sätt som inte är möjligt på land. Som ett led i siminlärningen arbetar vi med vattensäkerhet. Vi tycker att det är viktigt att ditt barn lär sig både vattnets begränsningar och dess möjligheter på ett roligt och stimulerande sätt.

Alla våra siminstruktörer har en gedigen utbildning och är experter på att lära små barn att simma. Linnéas Simskola är ansluten till Swim Australia, Swimming Australia, International Swim School Association och United States Swim School Association.

Baby-simskola (0-2 år)

Baby med sin mamma på babysim

Mini-simskola (2-5 år)

Pojke som simmar med sin mamma

Simskola för barn 5 år och äldre

Glad pojke i simskola

Privatlektioner

Ett barn som flyter på rygg i bassängen

Anmälan

Om schemat är klart när ni gör er registrering så kommer det att finnas tider att välja på direkt vid anmälan.

Om du vill anmäla dig innan vi har lagt schemat för den kommande kursperioden, så börjar du med att göra en intresseanmälan. 

Så snart schemat är klart så går det ut mail till er som gjort en intresseanmälan. Ni kan då logga in på "Mina sidor" för att se om ni hittar en passande tid att boka in er på. Det är även då ni betalar kursen. Om ni inte hittar en passande tid så kontakta oss gärna för att se om vi kan hitta något alternativ för er.

Vi har två kurser per termin

Varje kurs har 10 lektioner under terminerna, fyra kursstarter per år (jan, mars/april, aug och okt) och varje lektion är 30 minuter. Vi undervisar i vår egna bassäng som är 33-35 grader och 130 cm djup.

  

Vuxen med i vattnet

Vi vill att en vuxen är med barnet i vattnet eftersom vi tycker att det är viktigt att barnet känner sig tryggt i vattnet. Undervisningen blir maximalt effektiv när föräldern eller någon annan vuxen som barnet är trygg med blir barnets personliga assistent. 

Upp till och med nivå Sjöhäst kan två föräldrar vara med i vattnet. Från och med Blåsfisk är en förälder med i vattnet. När barnet är simkunnigt så att det klarar sig självt i vattnet samt klarar av att lyssna på instruktioner kan föräldern fasas ut.