Vill du bli siminstruktör?

Linnéas Simskola driver sedan år 1997 en nationell siminstruktörsutbildning som är välkänd både i Sverige och internationellt. Utbildningen är godkänd av Svenska Babysimförbundet och mycket efterfrågad. Vi utbildar cirka hundra siminstruktörer varje år.

Roligt och utmanande

Att vara siminstruktör är en av de absolut häftigaste upplevelserna som finns! Du blir en viktig person för dina simfamiljer och du får möjligheten att följa barnen genom deras olika åldrar och utvecklingsfaser. Samtidigt är det en utmaning att undervisa nyblivna föräldrar i hur de själva kan lära sina barn. Det är viktigt att utstråla trygghet och kunskap.

Är du rätt person?

För att bli siminstruktör hos oss ska du vara minst 20 år. Du bör ha ett inkännande sätt samtidigt som du är strukturerad och tydlig. Du ska vara kvalitets- och servicemedveten och alltid sätta kunden i centrum. Vi ser gärna att du har nära till skratt och att du kan bjuda på dig själv. Om du har erfarenhet eller utbildning inom följande områden är det meriterande: barnomsorg, pedagogik, psykologi eller vårdyrken som till exempel sjukgymnast, sjuksköterska, barnmorska eller liknande. Instruktörsarbetet gäller under terminerna och bör ses som ett extrajobb.

Så går det till

Utbildningen pågår under två dagar och hålls i Uppsala. Du behöver totalt 40–50 timmars praktik (varav minst 10 timmar före utbildningen) med en erfaren siminstruktör enligt ett specifikt praktikschema. Du får ingen ersättning under praktiktiden, men vi står för utbildningskostnaderna. När du börjar hålla egna grupper får du timlön.

Hur mycket arbetar man?

Som siminstruktör arbetar du minst ett pass (cirka 3,5–4 timmar) i veckan varav minst ett är på helgen. Du arbetar med samma grupper varje vecka.

Läs mer och ansök

Läs mer om utbildningen på siminstruktor.se.

Välkommen med din ansökan till personalchef Sara Molarin, sara@linneassimskola.se!

Observera att vi endast beaktar seriösa ansökningar. Det är ett extrajobb med timanställning.