Vill du bli siminstruktör?

Linnéas Simskola driver sedan år 1997 en nationell siminstruktörsutbildning som är välkänd både i Sverige och internationellt. Utbildningen är godkänd av Simförbundet för Baby och Barn och mycket efterfrågad. Vi utbildar cirka hundra siminstruktörer varje år.

Roligt och utmanande

Att vara siminstruktör är ett av de absolut häftigaste yrkena som finns. Du blir en viktig person för dina simfamiljer och du får många gånger möjligheten att följa barnen genom deras olika åldrar och utvecklingsfaser. Samtidigt är det en utmaning att undervisa nyblivna föräldrar i hur de själva kan lära sina barn. Det är viktigt att utstråla trygghet och kunskap.

Är du rätt person?

För att bli siminstruktör hos oss ska du ha gått ut gymnasiet. Du bör ha ett inkännande sätt samtidigt som du är strukturerad och tydlig. Du ska vara kvalitets- och servicemedveten och alltid sätta simmarna i centrum. Vi ser gärna att du har nära till skratt och att du kan bjuda på dig själv. Om du har erfarenhet eller utbildning/pågående eftergymnasial utbildning inom följande områden är det meriterande: barnomsorg, pedagogik, psykologi eller vårdyrken. Instruktörsarbetet gäller under terminerna och bör ses som ett extrajobb till annan sysselsättning.

Så går det till

Utbildningens teoretiska del pågår under två dagar och hålls i Uppsala. Du behöver minst 40 timmars praktik med våra erfarna siminstruktörer, enligt ett specifikt praktikschema. 

Hur mycket arbetar man?

Som siminstruktör brukar man börja arbeta ett pass (2,5–4 timmar) i veckan. Samma dag och tid i veckan, oftast på helg eller eventuellt en vardag em/kväll. Du arbetar med samma grupper varje vecka.

Läs mer och ansök

Läs mer om utbildningen på siminstruktor.se.

Välkommen med din ansökan med CV till personalchef Sara Molarin, sara@linneassimskola.se

Observera att vi endast beaktar seriösa ansökningar. Det är ett extrajobb med timanställning.