Varför ska du välja oss?

Linnéas Simskola har lång erfarenhet och ett genomtänkt upplägg med ett tydligt mål med varje övning, lektion och kursnivå. 

Vi ger dig en personlig upplevelse där du och ditt barn på bästa sätt får lära sig hur ni utnyttjar vattnets egenskaper för att skapa möjligheter till utveckling, njutning och vattensäkerhet. 

Vi är experter på att lära barn att simma och vi är mycket måna om att ni ska få en fin helhetsupplevelse i våra lokaler. Vi är flexibla till att anpassa simundervisningen till just era behov. 

  • Alla är glada, trevliga och duktiga.
  • Det är ett pedagogiskt upplägg och man märker att barnet kan mer än vad man trodde.
  • Trevlig, trygg och kunnig personal.
  • Att det finns en långsiktig tanke, att barnen får utvecklas i sin takt, att det inte bara är simning i fokus utan vattensäkerhet och vattenglädje.
  • Grupperna är inte för stora, det är ingen stress att barnen förväntas lära sig saker på en viss tid.
  • Barnet lär sig mycket och har otroligt roligt!
  • Det känns att ni har en väl genomtänkt filosofi där varje övning har ett mål för barnet.
  • Genomtänkt idé med övningar som inte bara handlar om hopp lek utan är bra för ökad vattensäkerhet men också ökad kroppskännedom.
  • Små grupper. Bra och roliga övningar för barnet.
  • Att ni hela tiden utvecklas och, som vi uppfattar det, ligger i framkant.

"Jag tänkte bara att jag skulle berätta för er vad simmet har betytt för vår familj. I helgen var jag och min fru på konsert. Som barnvakt hade vi ordnat barnens farmor och farfar. På lördagen reste farmor och farfar med barnen till en familjesammankomst i Kvicksund. Det var många familjer och barn där, bland annat barnens kusiner.

Vår son, Marcus som är fem år följde med sin jämgamla kusin, för att gå och plocka smultron. Efter en stund kom kusinen tillbaka men inte Marcus. Farmor blir då orolig och ger sig av för att leta efter Marcus, hon kommer inte så långt förrän hon hör Marcus ropa och när hon finner honom på grannens tomt är han genomvåt från topp till tå.

Han berättar då att han hade sett en spännande plastmatta på tomten som han tyckte såg ut som en studsmatta men när han gick ut på mattan lossnade den och där under fanns det en pool. Marcus ramlade i vattnet och bottnade inte men han hade så pass mycket sinnesnärvaro att han kom ihåg hur man gjorde på babysimmet när man skulle vända tillbaka till kanten och på så vis kunna ta tag i kanten och ta sig upp. Han lyckades ta sig upp ur poolen men var väldigt orolig för att han skulle bli sjuk av vattnet han fått i munnen. =)

Vi är otroligt tacksamma för den kunskap som babysimmet givit Marcus och i våra ögon var det den kunskapen som gjorde att händelsen fick ett lyckligt slut, det kunde ha slutat på ett helt annat sätt som vi inte ens vill tänka på.

Runt poolen hade man byggt ett lågt staket, inte tillräckligt högt för att hålla en femåring utanför och familjen som hade poolen var inte hemma när Marcus ramlade i den. Familjen som hade släktsammankomsten visste att det fanns en pool hos grannen men tänkte inte på att nämna det för de besökande familjerna som hade små barn.

Det går väldigt fort när saker och ting går tokigt och då är det till slut barnets förmåga att lösa situationen som avgör hur det hela avlöper och i det här fallet gick det väldigt bra.

Ett stort tack till alla er som tränade Marcus, det går inte att värdesätta den här kunskapen han har fått.

Tack!!"